artikler, tech-corner

Sådan kommer i godt igang med Microsoft Teams

Nemt samarbejde med kollegaer, kunder og samarbejdspartnere
Microsoft teams

Baggrund

Microsoft Teams er et kommunikations- og samarbejdsværktøj, der giver dine medarbejdere mulighed for at chatte, dele filer og holde møder med kolleger, kunder eller klienter. Det er en integreret del af Microsoft office 365-pakken og er et værdifuldt værktøj for virksomheder, der ønsker at øge deres samarbejde og effektivitet.

Kom godt i gang

For at komme godt i gang med at bruge Microsoft Teams i din virksomhed, er der et par ting, du skal gøre. Først og fremmest skal du sørge for, at alle medarbejdere i din virksomhed har licens til Microsoft Teams. Bruger I i forvejen  Office 365, er der stor sandsynlighed for at Microsoft teams allerede er en del af pakken.

Når alle medarbejderne har adgang til Office 365, kan du begynde at oprette teams og kanaler. Teams er grupper af medarbejdere, der arbejder på et bestemt projekt eller i en bestemt afdeling, mens kanaler er dedikerede rum inden for et team, hvor medarbejderne kan diskutere specifikke emner eller dele specifikke filer. Det er en god idé at oprette teams og kanaler for de forskellige afdelinger og projekter i din virksomhed, så alle medarbejdere kan få adgang til de relevante informationer og diskutere emner med deres kolleger.

Når teams og kanaler er oprettet, kan medarbejderne begynde at chatte, dele filer og holde møder via Microsoft Teams. Chatfunktionen giver brugerne mulighed for at sende beskeder til hinanden i realtid, mens filfunktionen giver brugerne mulighed for at dele dokumenter, billeder og andre filer med kollegerne. Mødefunktionen giver brugerne mulighed for at holde virtuelle møder med kolleger og klienter, og tilbyder også skærmdeling og præsentationsværktøjer.

Træning

Det er vigtigt at sørge for, at medarbejderne er komfortable med at bruge Microsoft Teams og ved, hvordan det kan hjælpe dem med deres arbejde. Det kan være en god idé at afholde træning eller workshops for at introducere medarbejderne til værktøjet og vise dem, hvordan det kan bruges til at forbedre deres arbejdsprocesser.

Har I brug for træning til medarbejderne så kontakt os, vi har mange års erfaring med træning af slutbrugere i programmerne i Microsoft 365 pakken.

Opsætning af Microsoft Teams

Det er vigtigt at sørge for, at Microsoft Teams er konfigureret korrekt og sikkerhedsindstillingerne er sat op for at beskytte virksomhedens data.

Dette kan omfatte at sikre, at kun autoriserede medarbejdere har adgang til bestemte teams og kanaler, samt at sikre, at filer og data er krypteret, når de deles via Microsoft Teams. Det er også vigtigt at opdatere og vedligeholde Microsoft Teams regelmæssigt for at sikre, at det kører problemfrit og beskytter mod sikkerhedstrusler.

Comliance i Microsoft teams

Det kan også være en god idé at oprette retningslinjer for brugen af ​​Microsoft Teams i virksomheden, såsom regler for brug af chatfunktionen eller delingsregler for filer. Dette kan hjælpe med at sikre, at Microsoft Teams bruges effektivt og professionelt i virksomheden.

Licenser

For at benytte Teams skal du have en licens. Microsoft teams er inkluderet i følgende licenser

Microsoft Teams Essentials
Microsoft 365 Business Basic
Microsoft 365 Business Standard

Klik her for at læse mere om licenserne.

Er det gratis at bruge Teams?

Microsoft har lavet en gratis version for mindre virksomheder, som gør det muligt at samarbejde og holde møder uden en licens
Læs mere om den gratis version af Teams her.

Microsoft Teams Premium

Microsoft har lanceret en premium version af Teams som indeholder endnu flere funktioner som gør din mødeoplevelse endnu bedre

  • Tilpasset mødebranding
  • Intelligent opsummering til møder
  • Avanceret mødebeskyttelse
  • Avancerede virtuelle aftaler
  • Avancerede webinarer

Læs mere om Microsoft Teams Premium her

Værdifuld forberedelse

At implementere Microsoft Teams kan tage tid og kræver en del forberedelse, men det er det værd i det lange løb.
Implementeringen vil hjælpe med at øge samarbejdet og effektiviteten i virksomheden og gøre det nemmere at dele information og holde kontakten med kolleger og kunder. Husk at holde kontinuerligt øje med, hvordan det bruges i virksomheden og justere indstillingerne efter behov.

Seneste indlæg

Nyheder, tips og tricks inden for IT-sikkerhed, Microsoft løsninger, Outsourcing.

Få en uforpligtende
IT-konsultation

Overvejer du at få hjælp fra en intern IT-afdeling? Book et uforpligtende møde via formularen herunder, så du kan lære mere om vores tjenester.
Contact Form Demo (#3)
Mennesker ved tavle