sikkerhed, artikler

Øg sikkerheden i din virksomhed med disse 15 tiltag

Sikkerhed er alles ansvar
Hængelås

Baggrund

Det er ingen hemmelighed, at sikkerhed er en stor udfordring for mange organisationer. Med mange forskellige angrebsveje kan det være svært at vide, hvor man skal starte med at forbedre sikkerheden. Her er 15 vigtige områder, som du bør fokusere på for at forbedre din virksomheds sikkerhed og beskytte dine data mod misbrug.

Tips til at forbedre sikkerheden i virksomheden

 

1. Implementer Multifaktor login alle steder

Multifaktor autentificering er en ekstra sikkerhed så der, ud over brugernavn og password, kræves en eller flere faktorer, dette kan være en mobiltelefon, ansigtsgenkendelse eller lignende.

2. Beskyt dine privilegerede brugere

Det er vigtigt at beskytte privilegerede brugere i, fordi disse brugere ofte har adgang til vigtige systemer og data. Hvis en angriber formår at kompromittere en privilegeret brugers konto, kan angriberen få adgang til sensitive data og udføre skadelige handlinger. Derudover kan en kompromitteret privilegeret brugers konto bruges som springbræt til at få adgang til andre dele af netværket.

3. Sørg for, at alle medarbejdere har komplekse adgangskoder og skifter dem regelmæssigt

At sørge for, at alle medarbejdere har komplekse adgangskoder og skifter dem regelmæssigt, er en vigtig del af at sikre organisationens digitale sikkerhed. Adgangskoder er en vigtig sikkerhedsforanstaltning, der beskytter organisationens data og digitale ressourcer mod uautoriseret adgang. Komplekse adgangskoder, der er vanskelige at gætte eller bryde, kan hjælpe med at minimere risikoen for sikkerhedsbrud. Det er også vigtigt at skifte adgangskoderne regelmæssigt for at reducere risikoen for, at de bliver kompromitteret og udnyttet.

Det er en vigtigt at i bruger et system, der kan hjælpe med at generere og gemme komplekse adgangskoder sikkert. Ved at sørge for, at alle medarbejdere har komplekse adgangskoder og skifter dem regelmæssigt, kan organisationen beskytte sig mod potentielle trusler og sikre en stærk digital sikkerhed.

4. Implementer Single sign-on for de applikationer som understøtter det.

At implementere Single sign-on (SSO) for de applikationer, der understøtter det, kan være en effektiv måde at forbedre organisationens digitale sikkerhed på. SSO giver brugerne mulighed for at logge ind på flere applikationer og tjenester med en enkelt identitet. Dette gør det lettere for brugerne at få adgang til de applikationer, de har brug for, samtidig med at organisationen kan forbedre sikkerheden ved at bruge en centraliseret autentificeringsmetode. Implementering af SSO kan også reducere risikoen for sikkerhedsbrud, da brugerne ikke længere behøver at huske adskillige adgangskoder, som potentielt kan være svage eller blive kompromitteret. Det er dog vigtigt at bemærke, at SSO ikke er egnet til alle applikationer og tjenester, og at organisationen stadig skal overveje andre sikkerhedsforanstaltninger som adgangskontrol og kryptering for at sikre en stærk digital sikkerhed.

5. Beskyt dine identiteter

I mange virksomheder har medarbejdere for mange adgange. Sæt processer op som jævnligt kontrollerer, at de rigtige personer har det rigtige adgangsniveau. IT-afdelingen har typisk flere rettigheder end øvrige ansatte. Her er det vigtigt, at de har en eller flere privilegerede brugere som de kun logger ind med når de skal lave privilegerede opgaver.

6. Tjek regelmæssigt at de rigtige personer har adgang til de rigtige ting

At tjekke regelmæssigt, at de rigtige personer har adgang til de rigtige ting, er en vigtig del af at sikre organisationens digitale sikkerhed. Det er vigtigt at have en klar adgangskontrolpolitik og procedurer på plads for at sikre, at adgangen til organisationens data og ressourcer kun gives til autoriserede personer. Regelmæssig overvågning og evaluering af adgangskontroller og privilegier kan hjælpe med at identificere eventuelle sikkerhedshuller eller potentielle trusler og rette dem før de bliver et problem. Det er også vigtigt at fjerne adgang til data og systemer, når medarbejdere forlader organisationen eller ændrer stilling, da dette kan reducere risikoen for uautoriseret adgang og datalækage. Ved at tjekke regelmæssigt, at de rigtige personer har adgang til de rigtige ting, kan organisationen minimere risikoen for sikkerhedsbrud og beskytte sine digitale ressourcer og data.

7. Implementer SIEM værktøj for overvågning af miljøer

SIEM-værktøjer samler og analyserer data fra forskellige kilder, såsom netværkstrafik, serverlogs, applikationslogs og sikkerhedshændelser, for at opdage og reagere på trusler og sikkerhedsbrud. Det kan give organisationer mulighed for at overvåge og beskytte deres miljøer i realtid, identificere potentielle trusler og reagere på dem hurtigt.

8. Undervis alle i IT-Sikkerhed

IT-sikkerhed er alles ansvar. Træn derfor jævnligt alle medarbejdere i at være opmærksomme på tvivlsomme e-mails og websider. Det kan være links, der trykkes på, fakturaer, der skal betales og sider, der spørger efter brugernavn og password.

9. Prioriter beskyttelse af jeres enheder med endpoint protection software

At prioritere beskyttelsen af organisationens enheder med endpoint protection software er afgørende for at sikre en stærk digital sikkerhed. Endpoint protection software er designet til at beskytte enheder som laptops, smartphones og tablets mod cyberangreb og sikkerhedstrusler. Det omfatter normalt antivirussoftware, firewallbeskyttelse, adgangskontrol og enhedsstyring. Endpoint protection software kan give organisationen mulighed for at overvåge og administrere enhederne centralt og sikre, at de er beskyttet mod kendte og ukendte trusler. Ved at prioritere beskyttelse af enhederne med endpoint protection software, kan organisationen mindske risikoen for sikkerhedsbrud, datakompromittering og cyberangreb, der kan have alvorlige konsekvenser for virksomheden.

10. Hold software opdateret på alle komponenter i jeres infrastruktur

At holde softwaren opdateret på alle komponenter i jeres infrastruktur er en vigtig del af at sikre en god digital sikkerhed. Opdateringer inkluderer normalt rettelser til softwarefejl, tilføjelse af nye funktioner og vigtigst af alt, lukning af sikkerhedshuller. Hvis softwaren ikke holdes opdateret, kan den udsætte organisationens digitale miljø for alvorlige sikkerhedsrisici, da hackere ofte udnytter kendte sikkerhedshuller i forældet software. Ved at opdatere regelmæssigt og sørge for, at softwaren er den nyeste og mest opdaterede version, kan organisationen minimere risikoen for at blive udsat for sikkerhedstrusler. Det er vigtigt at huske på, at opdateringer ikke kun gælder for operativsystemer og antivirussoftware, men også for alle andre tredjepartsprogrammer og enheder, der bruges i infrastrukturen. Det anbefales derfor at have en opdateringspolitik på plads og at udføre regelmæssige opdateringer for at beskytte organisationen mod potentielle trusler.

11. Beskyt adgang til netværk og wi-fi

At beskytte adgangen til dit netværk og Wi-Fi er en vigtig del af at sikre din digitale sikkerhed. Hvis dit netværk ikke er beskyttet ordentligt, kan det gøre det let for uautoriserede personer at få adgang til dine enheder og data. Der er flere måder at beskytte din netværksadgang på, herunder at bruge stærke adgangskoder, ændre standardindstillingerne på dine enheder, såsom routeren, og sikre, at din Wi-Fi-forbindelse er krypteret.

12. Krypter følsomme data

At kryptere følsomme data er en vigtig del af at sikre virksomhedens digitale sikkerhed. Kryptering er en proces, hvor data omdannes til en kode eller en anden form, der er vanskelig at læse eller forstå for uautoriserede personer. Dette kan beskytte virksomhedens følsomme data mod uautoriseret adgang eller stjæle, da dataene ikke vil kunne læses eller forstås uden en nøgle eller adgangskode. Følsomme data, der bør krypteres, kan omfatte personlige oplysninger, finansielle oplysninger, sundhedsoplysninger og andre fortrolige oplysninger.
Det er vigtigt at huske på, at kryptering alene ikke er nok til at sikre virksomhedens digitale sikkerhed, og at andre sikkerhedsforanstaltninger, såsom adgangskontrol og overvågning, også skal implementeres for at opnå en stærk digital sikkerhed.

13. Udarbejd en beredskabsplan

At udarbejde en beredskabsplan er en vigtig del af at forberede sig på potentielle kriser og nødsituationer.
En beredskabsplan beskriver de trin, der skal tages for at beskytte organisationen og dens ansatte i tilfælde af en nødsituation. Beredskabsplanen skal indeholde klare instruktioner om, hvordan man skal reagere, hvem der skal kontaktes, og hvad der skal gøres i tilfælde af en nødsituation. Det er vigtigt at opdatere og teste beredskabsplanen regelmæssigt for at sikre, at den stadig er relevant og effektiv. Ved at udarbejde en beredskabsplan kan organisationen forberede sig bedst muligt på en nødsituation og minimere potentielle skader og tab.

14. Vær sikker på at du har en funktionel backup af dine data (3-2-1)

Skulle uheldet være ude er det vigtig at have styr på backup af værdifuld data.
Derudover er det vigtigt, at du jævnligt tester, at du kan genskabe data fra din backup

15. Lav en risikovurdering dine data og applikationer

At lave en risikovurdering af dine data og applikationer er en vigtig del af at sikre dine digitale ressourcer og beskytte mod potentielle trusler. En risikovurdering indebærer at identificere de potentielle trusler mod dine data og applikationer, evaluere sandsynligheden for, at de indtræffer, og vurdere, hvilken skade de kunne forårsage. Det kan omfatte at undersøge sikkerhedsforanstaltninger såsom adgangskontrol, kryptering og backup. Når du har foretaget en risikovurdering, kan du identificere de områder, hvor der er behov for forbedring, og implementere passende sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte dine digitale ressourcer og minimere risikoen for sikkerhedsbrud. En risikovurdering skal udføres regelmæssigt for at sikre, at dine sikkerhedsforanstaltninger stadig er effektive i lyset af nye trusler og teknologier.

16. Hold software opdateret

Mange kompromitteringer sker fordi software ikke er holdt opdateret. Hav en plan for at holde software og enheder opdateret. Implementér en sårbarhedsscanner i jeres netværk for at få et endnu bedre overblik.

Ved at implementere disse 15 punkter forbedre du din sikkerhed og minimere derved risikoen for angreb markant.

Sikkerhed er alles ansvar

Uanset hvor mange tiltag der implementeres i virksomheden er det vigtigt at alle medarbejere trænes i IT-sikkerhed.
Security awareness-træning hjælper med at minimere risikoen for angreb om minimere derfor risikoen for datatab.

Har du brug for rådgivning?

Har du spørgsmål til vores services så lad en af vores eksperter hjælpe dig, kontakt os i dag for en uforpligende snak.
Kontakt os i dag

Seneste indlæg

Nyheder, tips og tricks inden for IT-sikkerhed, Microsoft løsninger, Outsourcing.

Få en uforpligtende
IT-konsultation

Overvejer du at få hjælp fra en intern IT-afdeling? Book et uforpligtende møde via formularen herunder, så du kan lære mere om vores tjenester.
Contact Form Demo (#3)
Mennesker ved tavle