sikkerhed

World Password Day

Tid til en opfriskning af jeres password politik ?
Password Hacker

I dag er det World Password Day – Arbejder I stadig hjemmefra ? - Så læs videre

 

Hvornår har du sidst skiftet dine passwords? Passwords er den digitale adgangsbillet til dine data og uden sikkerhed er det nemt for cyberkriminelle at få adgang.

For virksomheder med hjemmearbejdende medarbejdere er det vigtigt at have fokus på IT-sikkerheden og beskyttelse af virksomhedens data. Et hackerangreb kan have stor indflydelse – i enkelte tilfælde kan det være afgørende for en virksomheds eksistens. Forestil dig, at alle persondata på fx medarbejdere, kunder og interessenter bliver lækket, vigtig viden såsom kundedatabaser, forretningshemmeligheder eller projekter bliver stjålet eller al indhold på digitale platforme pludselig er væk.

Et af de første skridt mod bedre IT-sikkerhed er at forbedre sikkerheden omkring dine brugerkonti. Så en god måde at forbedre sikkerheden er, at sikre sig at ens private konti er sikret bedst muligt samt at medarbejdere overholder virksomhedens sikkerhedspolitik for privilegerede og almindelige brugerkonti.

 

Ved at have fokus på IT-sikkerheden i både privaten og på arbejdspladsen, kan du forbedre forsvaret mod cyberangreb

 

En undersøgelse foretaget af Sapio viser, at 86% af alle it-afdelinger i danske virksomheder oplevede et øget antal cyberangreb efter landets første nedlukning sidste år. COVID-19 har bragt en ny sårbarhed overfor cyberkriminelle med sig. På grund af øget hjemmearbejde er cybersikkerheden både for virksomheder og i privaten presset til det yderste. Manglende VPN, usikre hjemmearbejdspladser og usikre enheder er alt sammen med til at udfordre cybersikkerheden - det gælder både for virksomheder og private.

 

Multifactor Autentifikation

 

Som udgangspunkt kan alle passwords brydes, hvis du har tilstrækkelig med computerkraft. Derfor er det vigtig at der altid bruges Multi Factor Autentifikation hvor det er muligt.

Multi Factor Authentication fungerer ved at kræve to eller flere af følgende godkendelsesmetoder:

 • Noget du kender, typisk en adgangskode
 • Noget du har, såsom en sikret enhed, der ikke let kan kopieres (en telefon- eller hardwarenøgle)
 • Noget du er – biometri som et fingeraftryk eller ansigtsscanning.

 

Lav et stærkt password – og lev med at du ikke kan huske det

 

Selvom vi ofte bliver mindet om at ændre vores passwords, så er tendensen, at vi bliver ved med at bruge vores gamle og genkendelige. Det gør det nemt for cyberkriminelle at hacke vores konti. Hvis en hacker får adgang til én konto, vil de formentlig få adgang til dem alle.

En af hovedårsagerne til at de fleste ikke ændrer deres password, er at man er bange for at glemme dem. Og det er der en god grund til; man kan nemlig ikke huske unikke passwords – det er hele ideen med passwords. De skal være så svære at huske, at ikke engang hackere kan finde frem til dem. Har du adgang til mange systemer er det derfor en god ide at bruge et program til at holde styr på dine personlige passwords. For personlige/private konti er programmer som Keepass, Enpass eller Lastpass at anbefale.

For virksomheder er produkter fra Cyberark, Thycotic/Delinea, Beyondtrust systemer som holder styr på jeres privilegerede kontier.

Det kan du selv gøre for at få øge sikkerheden på dine brugerkonti:

 • Slå multifaktor autentifikation til, der hvor det er muligt!
 • Brug en passwordmanager til dine password
 • Skriv ikke passwords ned på papir
 • Hav forskellige passwords til alle dine systemer, du ved ikke hvordan password
 • Hav ikke samme password på private og virksomheds konti
 • Tast aldrig dit password ind på sider du ikke kender
 • Skift dine passwords til et lang og komplekst passwords, gerne med bogstaver, tal og tegn
 • Undersøg om din konto´s password har været lækket via https://haveibeenpwned.com/

Er du usikker på IT-sikkerheden i din virksomhed, så lad os gennemgå det for dig

 

Seneste indlæg

Nyheder, tips og tricks inden for IT-sikkerhed, Microsoft løsninger, Outsourcing.

Få en uforpligtende
IT-konsultation

Overvejer du at få hjælp fra en intern IT-afdeling? Book et uforpligtende møde via formularen herunder, så du kan lære mere om vores tjenester.
Contact Form Demo (#3)
Mennesker ved tavle